Nazirlər Kabineti ərzaq balansının tərtib olunması qaydasını yeniləyib.
Ərzaq balansı ərzaq və xammal kimi istifadə edilən yeyinti məhsullarının istehsalını, istehlakını və dövriyyəsi üzrə məlumat toplusudur, hesabat ilinin, cari ilin gözlənən və növbəti ilin proqnoz göstəricilərindən ibarətdir.
Hesabat ili üzrə göstəricilərin hesablanmasını Dövlət Statistika Komitəsi İqtisadiyyat Nazirliyi, Kənd Təsərrüfatı Nazirliyi, Fövqəladə Hallar Nazirliyi və Dövlət Gömrük Komitəsi ilə razılaşdırılmış formada həyata keçirir, proqnoz göstəriciləri İqtisadiyyat Nazirliyi hazırlayır.
Novator.az bildirir ki, Nazirlər Kabinetinin 31 mart qərarına görə, ərzaq balansının hesabat ili üçün göstəriciləri bu məhsul növləri üzrə tərtib olunur:
buğda;
sair dənlilər;
dənli paxlalılar;
un;
çörək və çörək məmulatları;
düyü;
yarmalar;
makaron məmulatları;
kartof;
soğan;
sair tərəvəzlər;
bostan məhsulları;
meyvə və giləmeyvələr;
ət və ət məhsulları;
süd və süd məhsulları;
pendir;
yumurta;
balıq və balıq məhsulları;
bitki yağları;
marqarin;
kərə yağı;
meyvə və tərəvəz konservləri;
şəkər;
qənnadı məmulatları;
çay;
duz.
Proqnoz göstəriciləri bu məhsul növləri üzrə aparılır:
buğda;
sair dənlilər;
un;
kartof;
soğan;
meyvə və giləmeyvələr;
ət və ət məhsulları;
quş əti və məhsulları;
süd və süd məhsulları;
yumurta.